Pluktips

plukken

Fruit plukken

Het seizoen gaat van start rond half juni met zomerframbozen. Snel volgen de rode en roze aalbessen, zwarte bessen en stekelbessen. Tijdens de maand juli kan je de grootste hoeveelheid rijp fruit komen plukken, waaronder ook nog jostabessen, taybessen, loganbessen en Japanse wijnbessen. Vanaf begin augustus kan je bij ons terecht voor braambessen, herfstframbozen en pruimen
Behandel het fruit voorzichtig, want de meeste bessen zijn zachtfruit en bijgevolg gevoelig voor kneuzen! Het fruit bewaart een tweetal dagen in de koelkast.

Tijdens het seizoen 2021 zullen we hoofdzakelijk frambozen kunnen aanbieden. Het ander fruit heeft nog een jaartje extra groeitijd nodig.

Verpakking

We stimuleren graag het gebruik van eigen verpakking voor je fruitoogst. Zo verminderen we de afvalberg en hoeven we de kostprijs van de verpakking niet door te rekenen naar onze klanten. Wij voorzien bakjes om je fruit in te oogsten en af te wegen. Nadien breng je het fruit dan over in je eigen verpakking.

Heb je geen eigen verpakking mee? Dan kan je gebruik maken van onze leuke fruitdoosjes. Tegelijk ook een originele manier om iemand anders blij te maken met een mooi bakje vers (en zelf geplukt) fruit!

Bloemen oogsten

In onze bloementuin kan je kiezen uit meer dan 80 verschillende variëteiten zomerbloeiers. Bij aankomst ontvang je van ons een emmer en knipschaartje. In de bloementuin staat aangeduid welke bloemen je mag oogsten. Knip enkel de bloemenstelen af die je gaat meenemen en zet ze onmiddellijk in de emmer met water, zodat de stelen niet uitdrogen. Op warme dagen is het aan te raden om zelf een emmer mee te brengen, zodat je de bloemen in een bodempje water mee naar huis kan nemen.
Kom je voor de eerste keer bloemen oogsten? Dan begeleiden we je graag bij het knippen van je eerste boeket. De kostprijs van het boeket is afhankelijk van het aantal geplukte stelen.