Oogstfeest

Oogstfeest 15 augustus 2024

Pizza's uit de houtoven & leuke workshops!

15 Augustus staat in de volksmond bekend als ‘Halfoogst’. Rond deze periode is het grootste deel van de oogst bij de boeren binnengehaald en kan er gevierd worden! En dat is wat wij gaan doen! We maken er een fantastische dag van en willen jullie graag een unieke beleving bezorgen. Overdag organiseren we enkele leuke workshops. ’s Avonds sluiten we af met een groot pizza feest!
We laten jullie (geheel in thema) ook kennis maken met de volledig gerenoveerde schuur ‘Oogst’ naast de pluktuin.

Avondfeest met pizza’s uit de houtoven:

We starten met een Fruitbos aperitief en daarna bakken we verse pizza’s in de houtoven! Kom genieten van het samenzijn, lekker eten en een streepje live muziek! Een unieke beleving! Bij mooi weer plaatsen we een lange tafel tussen het fruit en genieten we van de ondergaande avondzon. Wanneer het weer tegenvalt kunnen we binnen plaatsnemen in de schuur ‘Oogst’
  
Kostprijs:
Volwassene: €38 pp 
Kind (-12jaar): €15 pp
Kind (-6 jaar): €5 pp
 
Inclusief:
• Fruitbos aperitief (18u-19u)
• Pizza buffet met lokale bio groentjes (18u30-21u)
• Live muziek
• Vrije speelgelegenheid voor de kinderen
• Bar open tot 22u00
 

Beperkt aantal plaatsen! Wees er snel bij.

Workshops

Workshop glaskunst

Voor kinderen 7+ (10u-11u en 14u-15u)
Voor volwassenen (16u-17u)

Pia Burrick is glaskunstenaar. Tijdens deze workshop maak je een mobiel, waarin je gevonden spulletjes uit de natuur combineert met glas en spiegeltjes. Een spel van licht, kleur en beweging dat op een vrij eenvoudige manier ontstaat. Een unieke ervaring!
 
Kostprijs:
€20 pp (inclusief drankje)
Max. 10 deelnemers per workshop

Workshop djembé

Voor alle leeftijden (14u-15u)

Tijdens een workshop djembé leer je verschillende ritmes en ervaar je de kracht van het samenspel. Een djembé workshop geeft je tonnen energie. De workshop is heel toegankelijk voor beginners. Sacha van Slagweg vzw maakt er een amusante en speelse belevenis van. Een echte aanrader voor jong en oud!
 
Kostprijs:
€10 pp

Max. 25 deelnemers

Workshop fruitsnoep maken (volzet)

Voor (groot)ouder en (klein)kind (9u-12u)

Sam van Sam Serveert is gepassioneerd voedselredster. Ze maak de mooiste en lekkerste creaties van voedseloverschotten. Telkens een streling voor het oog en de smaakpapillen. Tijdens deze workshop leer je hoe je thuis makkelijk ‘rijper’ fruit kan verwerken tot lekkere en gezonde snoepjes (zero waste en budgetvriendelijk). Voorkennis is niet nodig.
Beleef een onvergetelijke voormiddag met (groot)ouder en kind in de pluktuin en ga naar huis met lekkere gezonde snoepjes en tal van tips en tricks voor het redden van fruitresten!
 
Kostprijs:
€30/duo (+ €15/extra kind)
Max. 12 duo’s
 
Inclusief:
• Inspiratiefiche voor thuis
• Drankje uit het Fruitbos
• Zelfgemaakte snoepjes
• Mogelijkheid tot picknick in de pluktuin na de workshop (zelf picknick meebrengen!)