Over ons

Hoe het begon…

Het zaadje voor het Fruitbos werd vermoedelijk geplant in onze eigen tuin. Tien Jaar geleden kwamen we in Veldegem wonen. Op zoek naar de natuur en rust. Een leven op het platteland leek ons wel wat!

Als snel toverden we onze tuin (toen nog grasvlakte) om in een klein eetbaar paradijsje, met grote aandacht voor de biodiversiteit. In 7 jaar tijd zagen we het leven in onze tuin heel hard toenemen. Talloze insecten, hommels, wilde bijen, vlinders en vogels floreren er tussen de bloemen, struiken en bomen.

tuin
bloesem stekelbes

Al van bij het begin droomde Ibe er van om deze tuinpassie en -pracht te kunnen delen met andere mensen. Een fietsstopplaats, workshops voor kinderen, een camping, … Alle gekke ideeën passeerden de revue. Maar met onze twee kinderen Siel en Stan die ons gezin vervoegden bleven de wilde ideeën wat op de achtergrond.

Tot september 2017…

We kwamen in contact met de Landwijzer opleiding professionele bio-landbouw, gingen naar een open lesdag op een bioboerderij en de vonk sloeg over. Ibe besliste om met de opleiding te starten, ook al hadden we nog geen concrete plannen. We zien wel waar we stranden. En dat was zowat het motto doorheen het eerste deel van de opleiding.

De passie voor de meerjarige (fruit)teelten was al duidelijk te zien in onze eigen tuin, maar de kneepjes van het vak, het professioneel telen, leerde Ibe pas echt tijdens de stages op een aantal bioboerderijen. Geleidelijk aan werd dan ook duidelijk dat de plannen in de richting van het (klein)fruit telen evolueerden.

Over ons

Een nieuwe start!

op de traktor

En nu in 2020 is het zover. Net 10 jaar na de start van ons eigen paradijsje is het tijd voor een tweede start. Na een lange en intense zoektocht naar een stukje grond hebben we onze plek gevonden. We zijn Caroline en Filip hiervoor heel erg dankbaar! De volgende 10 jaar (en hopelijk veel langer) willen we ons met hart en ziel inzetten voor het Fruitbos. We willen met ons gezin een mooie plek creëren waar met veel liefde en zorg voor de natuur lekker en gezond fruit geteeld wordt.

En zo komt er toch nog iets in huis van de gekke plannen om de tuin- en natuurpracht te delen met andere mensen. Vanaf juni 2021 verwelkomen we jullie graag in het Fruitbos!

Ibe, Tine, Siel en Stan.