Zelfpluk

wegen
plukken

Fruit plukken

De start van het seizoen is sterk afhankelijk van het weer. Meestal start de zelfpluk tussen half juni en eind juni.

Het seizoen gaat van start  met zomerframbozen. Snel volgen de rode en roze aalbessen, zwarte bessen, blauwe bessen en stekelbessen. Tijdens de maand juli kan je de grootste hoeveelheid rijp fruit komen plukken, waaronder ook nog jostabessen, taybessen, loganbessen en Japanse wijnbessen.

Eind juli is het meeste fruit afgeplukt. Vanaf augustus kunnen de eerste braambessen geplukt worden. Deze oogst loopt tot eind augustus.

Tip: Behandel het fruit voorzichtig, want bessen zijn zachtfruit en bijgevolg gevoelig voor kneuzen! Het fruit bewaart een tweetal dagen in de koelkast. Als je de bessen open legt in een bakje of op een bord worden ze minder rap slap, doordat ze niet op elkaar drukken.

Verpakking

We stimuleren graag het gebruik van eigen verpakking voor je fruitoogst. Zo verminderen we de afvalberg en hoeven we de kostprijs van de verpakking niet door te rekenen naar onze klanten. We wegen jouw verpakking voor je gaat plukken. Nadien trekken we het gewicht van de lege verpakking af van het totale gewicht.

Heb je geen eigen verpakking mee? Dan kan je gebruik maken van onze leuke fruitdoosjes. Tegelijk ook een originele manier om iemand anders blij te maken met een mooi bakje vers (en zelf geplukt) fruit!

plukken

Bloemen oogsten

In onze bloementuin kan je kiezen uit meer dan 50 verschillende variëteiten zomerbloeiers. Er staat aangeduid welke bloemen je mag oogsten. Kom je voor de eerste keer of heb je vragen, dan helpen we je graag bij het knippen van je eerste boeket. Knip enkel de bloemstelen af die je gaat meenemen en zet ze onmiddellijk in een emmer met water, zodat de stelen niet uitdrogen. We raden aan om zelf een emmer en snoeischaar mee te brengen.

De kostprijs van het boeket is afhankelijk van het aantal geplukte stelen. Voor 15 EURO heb je al een prachtig boeket gezonde, onbespoten & lokaal geteelde seizoensbloemen