Zelfpluk

wegen

Nu te plukken

Binnenkort ook te plukken

verpakking

Fruit plukken

Het seizoen gaat van start rond half juni met zomerframbozen. Snel volgen de rode en roze aalbessen, zwarte bessen, blauwe bessen en stekelbessen. Tijdens de maand juli kan je de grootste hoeveelheid rijp fruit komen plukken, waaronder ook nog jostabessen, taybessen, loganbessen en Japanse wijnbessen.

Behandel het fruit voorzichtig, want bessen zijn zachtfruit en bijgevolg gevoelig voor kneuzen! Het fruit bewaart een tweetal dagen in de koelkast. Als je de bessen open legt in een bakje of op een bord worden ze minder rap slap, doordat ze niet op elkaar drukken.

Verpakking

We stimuleren graag het gebruik van eigen verpakking voor je fruitoogst. Zo verminderen we de afvalberg en hoeven we de kostprijs van de verpakking niet door te rekenen naar onze klanten. Wij voorzien bakjes om je fruit in te oogsten en af te wegen. Nadien breng je het fruit dan over in je eigen verpakking.

Heb je geen eigen verpakking mee? Dan kan je gebruik maken van onze leuke fruitdoosjes. Tegelijk ook een originele manier om iemand anders blij te maken met een mooi bakje vers (en zelf geplukt) fruit!

plukken
bloemen pluktuin Fruitbos

Bloemen oogsten

In onze bloementuin kan je kiezen uit meer dan 50 verschillende variëteiten zomerbloeiers. Er staat aangeduid welke bloemen je mag oogsten. Kom je voor de eerste keer of heb je vragen, dan helpen we je graag bij het knippen van je eerste boeket. Knip enkel de bloemstelen af die je gaat meenemen en zet ze onmiddellijk in een emmer met water, zodat de stelen niet uitdrogen. We raden aan om zelf een emmer en snoeischaar mee te brengen.
De kostprijs van het boeket is afhankelijk van het aantal geplukte stelen. Eén steel kost 0,80 EURO. Voor 15 EURO heb je al een prachtig boeket gezonde, onbespoten & lokaal geteelde seizoensbloemen.