Onze visie en werkwijze

Voedselproductie en natuur, hand in hand

We kiezen er bewust voor om fruit te telen volgens de biologische principes en in samenwerking met de natuur. Dat wil zeggen dat we inzicht moeten hebben in de werking van de natuur en de natuurlijke processen. Aandacht voor een grote biodiversiteit en zorg voor de bodem staan centraal. De gemengde hagen, diverse (fruit)bomen, bloemenstroken, kruidige graspaden, … dragen allemaal bij aan een grote bio­diversiteit op het perceel en bijgevolg ook aan het natuurlijke evenwicht.

lieveheersbeestje

Gezonde bodem, gezonde vruchten

Een gezonde en levende bodem gevoed met organisch materiaal (compost, bladafval, houtsnippers, organische meststoffen, …) is beter beschermd tegen ziekten, plagen en extreme weersomstandigheden. Het draagt ook bij aan een optimale opname van mineralen door de planten en vruchten.

De oogst, een unieke ervaring om te delen​

De oogst is het resultaat van een jaar hard werken, observeren en hopen op gunstige weersomstandig­heden. Dit korte, intense moment samen delen is uniek, maar ook uiterst belangrijk. Je krijgt het verhaal te horen achter het product, waardoor het een persoonlijker en menselijker karakter krijgt. De dankbaarheid en het geluk dat de plukkers beleven is voor ons een stimulans om elk jaar opnieuw te werken naar de nieuwe oogst.

Lokaal, seizoensgebonden en vers​

Via zelfoogst kunnen we een supervers en smakelijk product aanbieden dat aan de struik afgerijpt is. We herleiden bovendien het voedseltraject tot het absolute minimum. Spring op je fiets en pluk zelf je portie verse en lokaal geteelde bessen!

zelfpluk